SAMEWERKING: FVHA-AFROVIBES-HEMELBESEM-POETRY CIRCLE NOWHERE-A.K.A

Multi-talent Hemelbesem is populair in Zuid-Afrika op elk mogelijk hiphopfestival. In zijn muziek laat hij de Afrikaans taal horen zoals het op straat wordt gebruikt, de slang, de uitspraken en woordspelingen. ‘Moenie Worry Nie’, zoals hij zelf zou zeggen. Verwacht een mix van hiphop, Maskhandi-hop en Afrikaans rap.

Wil je indruk maken met een nieuwe Afrikaanse woordenschat? De Zuid-Afrikaanse rapper en dichter Hemelbesem en de Nederlandse danser / dichter Sjaan Flikweert doen speciaal voor Afrovibes een performance met festivalthema Moving in Time. Al spelend met de taal van het Afrikaans zoeken zij raakvlakken tussen woorden, gedachten en werelden. In samenwerking met Stichting Festival voor het Afrikaans en Poetry Circle Nowhere. Donderdag 16 oktober is in Theater aan het Spui een poezie programma van Poetry Circle Nowhere over meertaligheid.

CONCEPT & SPEL – Sjaan Flikweert en Hemelbesem
PRODUCTIE – Stichting Festival voor het Afrikaans, Poetry Circle Nowhere, Artscape en Afrovibes
DUUR – 15 min
TAAL – Nederlands, Engels en Afrikaans

DATA
do 8 okt 21:00 uur & za 10 okt 22:00 uur Compagnietheater, Amsterdam, gratis
zo 11 okt 16:00 uur Maaspodium, Rotterdam, vanaf €8,- (middag / avondvullend programma) koop hier je tickets
do 15 okt 19:30 uur Theater a/h Spui, Den Haag, vanaf €14,- (avondvullend pograma) koop hier je tickets15 oktober – een avond over meertaligheid
19:30 Poezie: HemelBesem en Poetry Circle Nowhere
-aansluitend – Theater: Undone – Wessel Pretorius (ZA)
21:30 Muziek: Zuluboy en Hemelbesem
Kaarten koop je hier

Comments

comments