Stichting Info

Algemene gegevens:

Naam: Stichting Festival voor het Afrikaans
Adres: Cornelis Trooststraat 58
Streetview: Beweeg muis naar hier
Postkode: 1072 JH
Buurt: Nieuwe Pijp
Wyk: Stadsdeel Zuid
Stad: Amsterdam
Gemeente: Gemeente Amsterdam

Basisgegevens Kamer van Koophandel:

KVK-nummer: 62876295
Inskrywing: Rechtspersoon
Datum: 16 maart 2015

Voorwoord

De stichting is een jonge Amsterdamse organisatie die bestaat uit liefhebbers van het Afrikaans en artiesten die zich tot deze bloemrijke taal aangetrokken voelen.Wie Afrikaans leer ken, laat haar nooit meer los.

Het Afrikaans is een dochtertaal van het Nederlands, ontstaan uit zeventiende-eeuwse Nederlandse dialecten, en wordt nu door zo’n zeven miljoen mensen als moedertaal gesproken, voornamelijk in Zuid-Afrika en Namibië. Het is een multiculturele taal die kan bogen op een ongelooflijk rijke culturele traditie met name op muzikaal en literair gebied. Het Afrikaans bloeit in cultureel opzicht als nooit te voren en het aantal artiesten dat zich in deze taal uitdrukt, groeit enorm, evenals de belangstelling voor de populaire Afrikaanse Kultuurfees met vooral veel muziek, theater, literatuur en film.

Stichting Festival voor het Afrikaans is opgericht om deze Afrikaanse artiesten een podium te bieden en ze eveneens kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur. We hopen dat onze activiteiten voor zowel de artiesten als de bezoekers een mooie bron van inspiratie gaan vormen en dat daaruit nieuwe samenwerkingen gaan ontstaan.

Hartelijke groeten,

Fulco Zegwaard
Voorzitter Stichting Festival voor het Afrikaans

Comments

comments